16 listopada 2020 roku na ławkach w sali oddziału przedszkolnego 0c królowały warzywa i owoce. Każde dziecko, ubrane w kucharską czapkę zrobiło zdrową potrawę wg. własnego przepisu. Okazją do przygotowania zdrowych i pysznych potraw był Dzień Zdrowego Jedzenia. Przygotowanie posiłku poprzedziły zajęcia, na których pani Natalia Buszek zapoznała dzieci się z najnowszą piramidą zdrowego żywienia, opowiedziała czym są bomby witaminowe oraz nauczyła dzieci odróżniać produkty niekorzystne i szkodliwe dla zdrowia, od zdrowej żywności. Oddział przedszkolny 0c uczestniczył również w ćwiczeniach gimnastycznych potwierdzając tym samym, że zdrowe odżywianie uzupełnia korzyści płynące z aktywności fizycznej i na odwrót – najlepsze efekty zdrowej diety uzyskamy w połączeniu z codzienną aktywnością fizyczną.